Reconversia patrimoniului industrial și comunitățile creative

Asociația Cultură în Mișcare si Ordinul Arhitectilor din Romania, Filiala Bihor, vă invită la conferința “Reconversia patrimoniului industrial și comunitățile creative”.

Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton, Oradea, în data de 26 mai 2016, ora 18.00.

Participarea la conferință este gratuită și accesibilă oricărei persoane interesate dar, din motive organizatorice, se face doar pe bază de invitație solicitată la adresă de e-mail: contact@culturainmiscare.ro.

Un eveniment susținut de: Ared, Hilton, Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu, Queen’s Music Pub, Societatea de Avocatura Dehelean & Dehelean.

Program:
18.00 – 18.30 – Primire invitați
18.30 – 19.00 – Prezentare Constantin Gorcea
19.00 – 19.30 – Prezentare Vlad Pata
19.30 – 20.00 – Q & A
20.00 – 21.00 – Degustare de vinuri Corcova

 

 Speakers:

foto C.Gorcea
Constantin Gorcea

Constantin Gorcea, arhitect , președinte OAR Suceava

UZINA DE APA Suceava sau despre recuperarea industriei prin creativitate

Considerata  de istorici  “actul de nastere al orasului modern”  Suceava, vechea Uzina de apa isi recupereza  memoria, dupa o lunga amnezie post functionala , redescoperindu-si vocatia civilizatoare. Dupa “restaurarea“  functiilor vitale reincepe sa comunice cu orasul prin puterea  exemplului si prin rolul firesc pe care il primeste in promovarea culturii patrimoniului. Invata din mers si promoveaza cu talent cultura urbana in multiplele ei forme contemporane,  reimplicandu-se astfel in  viata comunitatii.

De la reinventarea in 2012 ca Centru de arhitectura, cultura urbana si peisaj  vechea Uzina de apa din Suceava, data in folosinta la 12 august 1912, isi numara anii incepand cu 100: 100+1; 100+2; 100+3 ; 100+4….

 

 

 

 

 

Vlad Pata
Vlad Pata

 Vlad Pata, arhitect, Timișoara

AMBASADA Timisoara- reconversia spatiului industrial abandonat

Crearea unui centru cultural si hub creativ in cadrul incintei fabricii Paltim.

– absolvent al Facultati de Arhitectura si Urbanism din cadrul Politehnica Timisoara, specializare arhitectura cu proiectul de diploma pe tema reconversiei spatiilor industriale – studiu de caz reconversia Uzinelor Pasmatex in centru cultural si hub de resurse

– participant la procesul de elaborare a Stategiei Culturale a Municipiului Timisoara prin cartarea spatiilor industriale cu potential cultural

– voluntar in cadrul festivalului PLAI