Ingrijirea paliativa – ultima forma de manifestare a respectului si iubirii fata de cei dragi

Asociația Cultură în Mișcare si Asociatia Edusan vă invită la conferința “Ingrijirea paliativa – ultima forma de manifestare a respectului si iubirii fata de cei dragi”.

Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton, Oradea, în data de 14 aprilie, ora 18.00.

Participarea la conferință este gratuită și accesibilă oricărei persoane interesate dar, din motive organizatorice, se face doar pe bază de invitație solicitată la adresă de e-mail: contact@culturainmiscare.ro.

Program:
18.00 – 18.30 – Primire invitați
18.30 – 19.10 – Prezentare Silviu Corbu
19.10 – 19.20 – Pauză
19.20 – 20.30 – Spectacol de teatru „Fericirea de a exista”
20.30 – 21.30 – Degustare de vinuri Corcova

Un eveniment susținut de: Ared, Hilton, Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu, Queen’s Music Pub, Wigtron Animatronics, Societatea de Avocatura Dehelean & Dehelean.

 

PTP_8123SPEAKER: Dr. Silviu Corbu – medic primar oncologie medicala, competenta ingrijiri paliative si sanatate publica, management sanitar & educatie pentru sanatate, formator national si lider international in ingrijiri  paliative.

Atunci cand toti doctorii iti spun ca nu a mai ramas nimic de facut si totul din tine se revolta impotriva sortii potrivnice, sa stii ca intotdeauna se mai poate face ceva: ingrijiri paliative. Tratamente simptomatice menite sa aline durerea si suferintele fizice sau psiho-emotionale, sa redea pacientului demnitatea umana si taria de a-si infrunta boala, sa ofere linistea si impacarea necesara familiei pentru a-si lua ramas bun si a marturisi celor dragi sentimentele ce i-au legat. Dar aceste servicii oferite cu drag pacientilor cu boli amenintatoare de viata si apartinatorilor lor, fac mai mult decat sa pazeasca avanposturile mortii: dau viata zilelor. Cresc calitatea vietii incepand chiar de la debutul bolii, asigura suport pe tot parcursul tratamentelor cu intentie curativa sau paliative, si sustin familiile indoliate in perioada de doliu.

Ingrijirile paliative reprezinta ultima forma de manifestare a respectului si iubirii fata de oameni, cat mai sunt inca in viata.
Prima unitate de ingrijiri paliative s-a deschis in 1967 in Anglia. In Romania curentul a patruns din 1992, iar in 1996 s-a infiintat la Oradea Hospice Emanuel destinat ingrijirii la domiciliu a pacientilor incurabili, copii si adulti. Din 2008 fiinteaza un compartiment cu 6 paturi de ingrijiri paliative in cadrul Spitalului Clinic Municipal Oradea, iar azi am ajuns sa dezvoltam si sa perfectionam gama de servicii oferite prin extinderea departamentului la 20 de paturi.

Suntem membrii colectivi ai Asociatiei Nationale de Ingrijiri Paliative si in aceasta toamna avem onoarea sa gazduim cea de-a XVII-a Conferinta Nationala de Ingrijiri Paliative.
Eu sunt doar un martor ca intotdeauna se mai poate face ceva. Prin oameni, pentru oameni, cu drag.

Info: anip.ro, hospice.ro, eapcnet.eu, ipcrc.net

Tot in cadrul acestei conferinte veti putea urmari spectacolul de teatru „Fericirea de a exista”.

Afis general

FERICIREA DE A EXISTA

Spectacolul ne aminteste de fericirea si bucuria de a exista. Desi se discuta despre moarte, de fapt este vorba despre viata. Acest cadou minunat numit viata, de care uitam sa ne bucuram si uitam ca trebuie sa-l meritam.

Este povestea unui baietel de 10 ani care incearca sa descopere si sa inteleaga secretul vietii. Ajunge sa fie fericit tocmai pentru ca intelege cea ce, noua, multora, ne scapa: ca trebuie sa privesti lumea, in fiecare zi, de parca ai privi-o pentru prima data!

CU : Corina Cernea si Andrei Sabau

REGIA : Denisa Vlad

3 thoughts on “Ingrijirea paliativa – ultima forma de manifestare a respectului si iubirii fata de cei dragi”
  1. Sunt mandra sa lucrez in oncologie si sa particip la toate cursurile de Paleatie alaturi de Dr. Corbu Silviu un om devotat pacientilor si colegilor.

  2. Sunt fericita ca astfel de evenimente au loc si ma inclin cu umil respect in fata celor care fac posibila existenta lor.
    Ma consider un favorizat al soartei pentru ca ma pot numi prietena unui om cu un suflet atat de mare-Silviu Corbu:)
    Acum nu mai conteaza de care parte a „baricadei”ne aflam,conteaza doar ca ,intradevar ,putem „da viata zilelor”! Am experimentat ambele fronturi si inca lupt pentru viata ,avand alaturi prieteni.
    Multumesc,dr Silviu Corbu!
    Multumesc,Silviu!

Comentariile sunt închise.