Discriminarea nu este ereditara

Discriminarea nu este ereditara

Conferința face parte din proiectul demarat de Asociația Cultură în Mișcare la începutul anului 2015. Conferința va avea loc în data de 18 februarie 2016, la Hotelul Hilton din Oradea, începând cu ora 18.00. Participarea la acest eveniment este gratuită și accesibilă oricărei persoane interesate dar, din motive organizatorice, se face doar pe bază de invitație solicitată la adresa de e-mail: contact@culturainmiscare.ro.

Un eveniment susținut de:

Ared, Hilton, MyDeck, Queen’s Music Pub, Business News, Sapient Creative, Wigtron, Societate de Avocatura Dehelean & Dehelean, Birou Notarial Dehelean, Cabinet de Avocatura Cristian Rusu, Demian Travel.

Program:
18.00 – 18.30 – Primire invitați
18.30 – 19.10 – Prezentare Petre – Florin Manole
19.10 – 19.30 – Prezentare Radu Băzăvan
19.30 – 21.00 – Filmul “USTUROI”
21.00 – 21.30 – Degustare de vinuri

 

Petre Florin Manole
Petre Florin Manole

PETRE FLORIN MANOLE

Este absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București. Din aprilie 2015, este membru al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

A lucrat 4 ani pentru Institutul pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel și mai bine de 10 ani ca activist în mai multe organizații pentru drepturile omului.

În 2006 a fondat, împreună cu mai mulți colegi și profesori universitari, Centrul de Studii Rome al Universității din București. În anul 2010 a fost parte a programului profesional International Visitors Leadership Program al US Department of State, Bureau of Educational and Cultural Affairs, pe tema Politica externa si Drepturile Omului.

 

 

Radu Bazavan
Radu Bazavan

RADU BAZAVAN

Blogger, scenarist, producator, filmul “Usturoi”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmul Usturoi va rula in Oradea, la Lotus Center, Cinema Palace, incepand cu data de 19 februarie 2016.

IMDB: 8.2

Synopsis: Eremia, un copil rom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun Nicuşor de sărăcia familiei sale: fratele său doreşte să se însoare cu o fata dintr-un clan bogat din sat, Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă. Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca orice copil fugar, sunt trimişi acasă cu maşina Poliţiei, dar pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia, înlesnind căsătoria fratelui lui Eremia cu fata lui Usturoi.

Descarca prezentarea filmului.

Eveniment Facebook.