Asociațiile Țara Celor Trei Crișuri, Emanuil Gojdu, Aurel Lazăr, Cultură în Mișcare, în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România, Muzeul Francmasoneriei din Oradea și Oradea Heritage au plăcerea de a vă invita la Oradea – sâmbătă, 8 februarie 2025 – la Conferința Internațională CEEMcon 2025.

Link înscriere AICI

PROGRAM:

1. Muzeul Francmasoneriei Oradea, Str. Armatei Române, 4.

10.00 – 11.00 – Tur ghidat 

11.00 – 12.00 – Tur ghidat  

Eveniment PUBLIC cu acces gratuit. Parcare gratuită disponibilă pe străzile adiacente Muzeului.

 

2. Sinagoga Sion Oradea, Str. Independenței, 22.

11.00 – 14.00 – Conferința CEEMcon 2025.  

Eveniment PUBLIC, cu acces gratuit. Parcare cu plată disponibilă în Parcarea Subterană Independenței. Conferința se va desfășura în limba engleză și română.

 

Speakers:

Dr. Andreas Önnerfors – Suedia

Titlul prezentării sale: Francmasoneria și societatea civilă: Journal für Freymaurer (1784-1786) ca instrument de comunicare și educație în monarhia dualistă austro-ungară.

Dr. Andreas Önnerfors este profesor de istorie la Universitatea din Gothenburg, Suedia, fost profesor la Universitatea Berkeley, California.

 

Dr. Christoph Meister – Germania

Titlul prezentării sale: 1937 în Elveția: Inițiativa populară federală pentru interzicerea francmasoneriei, narațiunea conspiraționistă despre dominația mondială a evreilor și francmasonilor și așa-numitele Protocoale ale Înțelepților Sionului

Dr. Christoph Meister este doctor în filosofie, profesor pensionat de liceu și fost director în Zurich.

 

Mircea Bucin – Elveția

Subiectul prezentării sale: Un periplu istoric începând cu secolul XVII, prin care descoperim împreună cum fenomene socio-culturale specifice vremurilor au generat și influențat Francmasoneria la nivel european, analizând cele mai populare organizații, rituri și structuri masonice contemporane acestor curente.

Mircea Bucin este autor.

 

Alexandru Rufanda – UK

 

Alexandru Rufanda este autor, Istoric al Francmasoneriei.

 

Link înscriere AICI
 
Aceste evenimente sunt PUBLICE, cu acces gratuit. Datele strânse prin formularul de înscriere au rolul de a ajuta organizatorii să pregătească corespunzător evenimentele anunțate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *