Éric De Rus – Arta de a educa

ÉRIC DE RUS
ÉRIC DE RUS

Speaker:
ÉRIC DE RUS
specialist în filosofie şi teologie, profesor titular de filosofie în cadrul
Centrului Pedagogic ‘Madeleine Daniélou’ (Rueil-Malmaison), Franta.

Biografie: Éric de Rus este specialist în filosofie şi teologie; este în plină afirmare academică şi intelectuală; este profesor titular de filosofie în cadrul Centrului Pedagogic ‘Madeleine Daniélou’ (Rueil-Malmaison). Este totodată asociat Grupului de cercetare „Etică şi personalism”, din cadrul Facultăţii de Filosofie a Institutului Catolic din Toulouse. A consacrat două studii ample gândirii lui Edith Stein (Éd. du Cerf, 2006 şi 2008). Dintre cărţile sale recente, amintim: Le Chant du feu ou le vacillement de la parole (Atlantica, 2009), Larg el la Vie (Éd. Du Carmel, 2009) şi Quand la vie prend corp (col., Éd. Du Cerf, 2012).

Despre Edith STEIN, cu Eric de Rus: „Arta de a educa constituie punctul focal ȋn care se unifică demersul filosofic, cercetarea antropologică şi parcursul spiritual al lui Edith Stein. Gândind educaţia ca fiind această artă ce participă la o veritabilă recreare a omului, Edith Stein ne invită, cu o ȋndrăzneală cât se poate de profetică, să o contemplăm ca fiind un serviciu eminent al demnităţii persoanei şi să o trăim ca pe un gest antropologic integral. O educaţie atentă cu unicitatea persoanei şi cu dimensiunea ei comunitară, respectuoasă faţă de vocaţia ei naturală şi supranaturală. Trebuie să mulţumim lui Eric de Rus, el ȋnsuşi filosof şi familiarizat cu tradiţia carmelitană, pentru a ne fi deschis poarta către această parte adesea necunoscută a activităţii şi operei lui Edith Stein invitând cititorul, prin mijlocirea textului, să calce pe urmele vii ale unei experienţe a educaţiei care poate fi ȋn mod legitim calificată drept mistică.” (Editions du CERF, trad. Cătălin Popa).

O conferinta despre scopul si menirea educatiei, mai mult decat despre mijloacele de a o face. Conferinta nu isi doreste sa raspunda unor preocupari concrete de educatie din perspectiva parenting-ului, ci sa atraga atentia asupra dimensiunii indisociabile a omului de universul nu doar material, ci si spiritual, in care co-exista ca parte a triadei Lume-Om-Dumnezeu.


Un eveniment oferit de Volvo Romania si Editura Spandugino.

Parteneri: Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, Fundatia Comunitara Oradea, Asociatia Cultura in Miscare, Inspectoratul Scolar Judetean Bihor, Radio Maria, Hotel Double Tree by Hilton.

Dress Code: Elegant, participare pe bază de invitație / Oradea 2 martie 2016, ora 18.00 Double Tree by Hilton, Sala Varadinum /Aleea Ștrandului 9. Conferința se desfășoară în limba franceză, se asigură traducere în limba română în limita a 70 de solicitări.

Program:
18.00 – 18.30 – Primire invitați
18.30 – 20.00 – Prezentare Éric de Rus
20.00 – 20.30 – Întrebări și răspunsuri

In calitate de parteneri suntem in masura sa va oferim invitatii la acest eveniment.

Invitatiile pot fi solicitate la contact@culturainmiscare.ro